friheim.com

Teknologi og øl

Antivirus fra Microsoft

Jaja, Microsoft har endelig gjort noe bra. Når det kommer til antivirus for sin egen plattform er det ingen over og ingen ved siden. Gratis antivirus fra Microsoft laster du ned fra http://www.microsoft.com/security_essentials

I dag møtte jeg på ei maskin med et virus som hadde installert egen proxyserver og sjekket at denne ikke var forandret hvert 5. sekund, slik at alle sider du prøvde å nå kun gikk til en «sikkerhetsadvarsel». I tillegg sjekket det prosesser som kjørte, og drepte alt som lignet på antivirus, Windows update osv. Jeg så for meg at jeg måtte skru kjøre virusscan vha. Clam AV fra en Linux bootdisk, men prøvde allikevel å legge inn microsoft.com i unntakslista fra proxy i Internet Explorer. Det gikk, og det ble ikke forandret. Deretter avinstallerte jeg Panda Antivirus, lastet ned Microsoft Security Essentials og installerte dette. Etter en boot lot jeg maskina stå og kjøre av seg selv en stund, og etter nok en reboot. var sannelig viruset vekk. Utrolig!

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

© 2018 friheim.com

Theme by Anders NorenUp ↑