... bildet i seg selv sier vel nok om produktet.

Nortons informative "Gi tilbakemelding til oss"-hjemmeside - uten et eneste sted å gi tilbakemelding på.

Det ser ut til at de fleste nye maskiner i dag kommer med haugevis av programvare ferdig installert. Dessverre er mye av dette ting du må betale ekstra for, eller så er det bare i veien og er med på å gjøre maskina di treg. På en nylig installert Toshiba talte jeg over 15 ulike installerte programmer med navnet «Toshiba» først . Og ikke ett av dem var noe jeg hadde savnet.

En nylig installert Compaq hadde Norton Antivirus installert, men som alle andre «smarte» programmer er det nesten ingen innstillingsmuligheter eller muligheter til å se «under panseret» på den. Og dessuten koster den penger. Den avinstalleres til fordel for Microsoft Security Essentials – som enn så lenge er gratis…

Under avinstallasjonen av Norton var det en link til ei side hvor man kunne gi tilbakemelding til Symantec om hvorfor Norton blir avisntallert, og den valgte jeg å trykke på – jeg ville jo hjelpe dem til å bli bedre. Men utformingen på den sida sier vel mer enn nok om firmaet og hvor seriøst de tar slike tilbakemeldinger…?