Hepp! Jeg har hatt lynnedslag i nærheten, og dermed døde et par datamaskiner. Jeg har nå skrapt sammen noe fra kjelleren, og har satt opp ei ny maskin til daglig bruk; en gammel Dell-server med Pentium 4-prosessor. Heldigvis hadde jeg en del RAM liggende, og fikk satt inn 4 Gigabyte i maskina.

Allikevel går jo ikke ting superraskt, så neste forsøk, etter å ha fått tak i et pci-lydkort og muligens et pci-skjermkort (8 mb minne på et onboard-skjermkort er ikke akkurat noe å slenge bestemor i veggen med), vil bli å kopiere deler av operativsystemet over til RAM under oppstart. Fant følgende oppskrift på et Gentoo-forum:

Why dont try the simplest way:

– create a ramdisk (greater than du -sh /usr/lib), i.E.: mount none -t tmpfs /mnt/ramdisk
copy all files from /usr/lib to the ramdisk, i.E.: cp -a /usr/lib/* /mnt/ramdisk
– mount the ramdisk to /usr/lib, i.E: mount -o bind /mnt/ramdisk/ /usr/lib/
– if you like to update your system, just umount /usr/lib and /mnt/ramdisk, update the system and do the stuff above again

(this can simple do in the background in /etc/conf.d/local.start)

Skal prøve det ut med tid og stunder!