Det kan være greit å ha backup av en del filer utenfor PCen eller hjemmet sitt. Lagring i nettskyen, altså et eller annet sted på Internett som du ikke behøver tenke så mye på, har blitt mer og mer populært, og etterhvert har også brukervennligheten blitt mye bedre.

Dropbox er en gratis tjeneste som kan anbefales på det varmeste. Dropbox kan installeres som en klient på maskina di, og sørger deretter for å synkronisere filer fra ei mappe lokalt til nettskyen. Kryptert på nett blir det også, med 256 bits AES. Skulle være greit nok for de fleste det.

Lag deg en bruker fra denne linken, last ned programmet og installer det på flere datamaskiner – og vips har du tilgang til filene dine fra alle maskinene. Genialt? I tillegg har du da også backup utenfor huset og du kan i verste fall nå filene fra en vanlig nettlser på en annen maskin. Tilleggsfunksjoner til Dropbox kan f.eks. la deg ta et bilde med webkameraet og lagre i Dropbox ved gitte intervaller (så ser du fra en annen maskin hvem som bruker maskina di), eller du kan lagre torrentfiler i Dropbox og konfigurere en torrent-klient på en annen maskin til å overvåke katalogen og starte nedlasting automatisk. Eller hva med å lage seg ei kryptert fil i Dropbox for passord? Og bokmerker?