friheim.com

Teknologi og øl

Month: mars 2011

Firefox 4

Nettleseren Firefox er ute i ny utgave; denne gangen med litt nytt design og en motor som forbedrer ytelsen og hastigheten. Anbefales. En av de tingene som gjør Mozilla Firefox til en anbefalt nettleser er imidlertid det faktum at den bygger på opensource, og at det derfor finnes en hel haug add-ons som gjør at den kan tilpasses til ditt eget behov. Noen gode tips til bra addons finnes på denne linken: http://gigaom.com/collaboration/11-must-have-add-ons-for-firefox-4/

Lagring i nettskyen

Det kan være greit å ha backup av en del filer utenfor PCen eller hjemmet sitt. Lagring i nettskyen, altså et eller annet sted på Internett som du ikke behøver tenke så mye på, har blitt mer og mer populært, og etterhvert har også brukervennligheten blitt mye bedre.

Dropbox er en gratis tjeneste som kan anbefales på det varmeste. Dropbox kan installeres som en klient på maskina di, og sørger deretter for å synkronisere filer fra ei mappe lokalt til nettskyen. Kryptert på nett blir det også, med 256 bits AES. Skulle være greit nok for de fleste det.

Lag deg en bruker fra denne linken, last ned programmet og installer det på flere datamaskiner – og vips har du tilgang til filene dine fra alle maskinene. Genialt? I tillegg har du da også backup utenfor huset og du kan i verste fall nå filene fra en vanlig nettlser på en annen maskin. Tilleggsfunksjoner til Dropbox kan f.eks. la deg ta et bilde med webkameraet og lagre i Dropbox ved gitte intervaller (så ser du fra en annen maskin hvem som bruker maskina di), eller du kan lagre torrentfiler i Dropbox og konfigurere en torrent-klient på en annen maskin til å overvåke katalogen og starte nedlasting automatisk. Eller hva med å lage seg ei kryptert fil i Dropbox for passord? Og bokmerker?

Dualboot

En enklere måte å få til dualboot på, altså å ha to installerte operativsystemer på én og samme PC, kan være å bruke programmet EasyBCD. Programmet installeres på Windows og lar deg endre Windows bootloader som du vil selv. Bootloaderen kan la deg starte Linux eller Unix-OS fra egne partisjoner, men også Live-CDer fra ISO-image, virtuelle OS etc. Vanligvis vil et nytt OS installere en egen bootloader for deg, men med denne kan du enkelt installere et OS på en egen partisjon og la bootloaderen være i fred. Da er det mye midre sjanse for at noe skal kunne gå galt…

© 2018 friheim.com

Theme by Anders NorenUp ↑