Før hadde jeg en Xbox med XBMC, og levde lykkelig med det. XBMC spiller av alt av innhold over et vanlig Windows-kompatiblet nettverksshare (SMB), og XBMC tok alt av formater; både ISO, divx, mpeg, mp3, flac osv. Flv ble problemet tilslutt, iom. at hardwaren på den originale xboxen var for dårlig til å spille av et høyoppløselig format. Dessuten manglet Xboxen BlueRay, så da måtte man jo gå til innkjøp av PS3, som har fått mye skryt som både BlueRay-spiller og mediesenter. Det skulle vise seg å bli en liten nedtur.

Etter å ha kjøpt PS3 med fjernkontroll fant jeg ut at det ikke holder med SMB-share; her må det sterkere lut til. Man må ha en egen UPNP-server snurrende og gå et sted. For min del er ikke plassen noe problem, men hvilken server skulle man bruke, og hvorfor?

Windows-versjoner forkastet jeg ganske kjapt, iom. at jeg ikke har behov for Windows til annet bruk. Dessuten er det så tungvint med alle oppdateringene, lisensene osv. som må til. Jeg har nå prøvd ut flere forskjellige UPNP-Mediaservere til Linux, men er ikke helt i mål enda…

Mediatomb kan installeres og gå uten GUI, men krever en del konfigurasjon. Den ville dessuten ikke spille ISO-filer.

Fuppes kommer som standard med FreeNAS, og fungerer fint på det meste. Også denne sliter med ISO-filer ser det ut til, selv om configen påstår at dette skal gå.

PS3-mediaserver er det nærmeste jeg har kommet å være tilnærmet like fornøyd med min PS3 som mediasenter som det jeg var med Xboxen. Dette krevde imidlertid grafisk brukergrensesnitt, og da kommer spørmsålet med fjernadministrasjon og automatisk oppstart igjen. Skiten må jo virke også etter et strømbrudd når barna eller frua er hjemme alene! Jeg fant en beskrivelse i dag om hvordan dette kan kjøres uten GUI, og som en service. Sjekk http://ps3mediaserver.org/forum/viewtopic.php?f=3&t=154&start=40